sahabat

Hak Cipta Terpelihara

29 September 2017

I am back.

Wahh lamanya tak menulis. Sibuk sangat sebenarnya. Sekarang pun masih sibuk jugak tapi curi-curi masa nak tepek post baru jugak. (Bukan post mende pun hahahaha.. merepek mode on XD)

Okey, life been up and down as usual. Just take it easy la kan. Some people just rasa jengkel bila aku sejenis yang dia kata "Awak ni senangnya laaa nak amik keputusan dan nak selesaikan masalah. Macam tak kesah pun natijah kepada keputusan ataupun tindakan yang dah dipilih tu."

Kenapa perlu susah? Memang la ada benda perlu fikir panjang tapi setiap orang tak sama kan cara berfikir. Aku sejenis buat keputusan takde terhegeh hegeh. Kalau salah takpe, just jangan la buat salah yang sama lagi. Kan? Tapi kalau terbuat gak salah yang sama (maklumlah kita manusia biasa) terima je la natijahnya dan sila teruskan kehidupan dan hadapi la cabaran baru.

Semalam jumpa kawan lama. 18 tahun kot tak jumpa (Okey kantoi aku dah tua sebenarnya kan? Ahahaha). Selalu tengok dalam FB je dia ada la buat marketing jual produk kecantikan. Aku sebagai wanita biasa yang normal walaupun malas nak arwah mekap, tetap la terpengaruh untuk mencuci muka kheennn.. Maka niat dalam hati beli la produk dia di samping dapat la sambung silaturrahim (Allah nak bagi rezeki kat dia melalui aku kan walaupun aku cuma beli 1 barang je pun). Dalam FB takde la tanya macam mana life dia. Dia pun terkejut teteiba aku PM mintak no. telefon pastu nak beli barang. Dia kata aku tak penah 'like' post dia pun. Ahahaha aku memang pemalas nak 'like' post sangat punn.. Terekejut bila tau dia dah jadi ibu tunggal dan ada 2 anak yang kecil lagi. Dengar cerita dia serba sikit buat aku rasa aku patut bersyukur dengan apa yang aku ada sekarang. Bukan la aku tak pernah bersyukur tapi kadang-kadang fikir dan rasa aku pun patut gembira. Kenapa ada pasangan tapi kita rasa stress dan terbeban?

Herm sesi luahan perasaan ahahaha. K laa. nanti kalau tak sibuk update la secara throwback segala mak nenek yang ada tersimpan tu. Aku malas nak edit dan tengok apa aku tulis kat atas ni. Terima kasih terbaca post kerepek pisang wakakakaka.

Semoga aku dan korang semua bahagia dalam definisi kita masing-masing!


No comments:

Post a Comment